Automaatiolla eroon manuaalisesta rutiinityöstä

Power Automate on kätevä työkalu erilaisten työnkulkujen automatisoimiseen. Rutiininomaiset työtehtävät kannattaa aina automatisoida, ja Power Automatella se onnistuu todella nopeasti. Automaatioon on helppo lisätä logiikkaa ja virheenkäsittelyä, jolloin automaatioista saadaan toimintavarmoja.

Työnkulut tarpeen mukaan

Power Automatella tehdyn automatisoidun työnkulun voi käynnistää aikataulutetusti, automatisoidusti tai manuaalisesti. Käynnistys voi tapahtua automaattisesti esimerkiksi, kun tietokantaan lisätään uusi tietue, tai kun yrityksen Facebook-sivulle tehdään uusi julkaisu. Manuaalisesti työnkulun voi laukaista esimerkiksi sähköpostiviestistä, Power Apps -sovelluksesta, tai Power BI -raportista.

Power Automatesta on moneksi

Power Automate on mahdollista yhdistää lukuisiin eri tietolähteisiin, kerätä niistä dataa, käsitellä kerättyä dataa ja tallentaa sitä. Voit esimerkiksi kerätä dataa yrityksen sosiaalisen median kanavista, jäsennellä sitä, ja tallentaa jäsennellyn tiedon tietokantaan halutussa muodossa. Power Automaten avulla voidaan myös helposti jatkaa Power Apps -sovelluksien toiminnallisuutta käynnistämällä työnkulkuja suoraan kyseisistä sovelluksista.

Anna robotin ahertaa

Power Automatesta löytyy erikseen työpöytäsovellus, jonka avulla voidaan käsitellä työaseman paikallisia tiedostoja ja automatisoida esimerkiksi tietojen siirtoa sovelluksesta toiseen. Tällöin puhutaan ohjelmistorobotista (RPA). Robotti osaa vaikka lukea tekstiä kuvista ja hakea tietoa internetistä. Pienetkin rutiininomaiset askareet kannattaa automatisoida, sillä robotti ei väsy, eikä tee virheitä. Ohjelmistorobotiikka on helppo ja nopea tapa vähentää työn kuormittavuutta, jolloin voimavaroja jää myös kehittävään ajatustyöhön.


Ajankohtaista

Primanet Oy ostaa Duet Software Oy:n liiketoiminnan

Primanet Oy on 1.9.2021 voimaan tulleella kaupalla ostanut Duet Software Oy:n liiketoiminnan. Kaupan myötä Duet Softwaren liiketoiminta, asiakkuudet, sopimukset ja meneillään olevat projektit siirtyivät Primanetille, jossa siitä tuli uusi ohjelmistoliiketoiminnan yksikkö.

Lue lisää
IT-ympäristöt

Pk-yritysten yleisimmät it-haasteet

Pk-yritysten muuttunut toimintaympäristö on aiheuttaa monenlaisia it-haasteita. Taistelu niitä vastaan voi tuntua Mount Everestin kokoiselta urakalta. Blogisarjan ensimmäisessä osassa pureudumme yleisimpiin it-haasteisiin.

Lue lisää