Tehoa ohjelmistokehitykseen

Access on Microsoftin luotettu ohjelmistotyökalu relaatiotietokantaa käyttävien ohjelmistojen toteuttamiseen. Access on erittäin tehokas ja nopea työkalu, koska käyttöliittymät ja raportit voidaan luoda valmiita mallipohjia hyödyntämällä. Lisäksi Access integroituu helposti Microsoftin muuhun sovellusympäristöön – esimerkiksi tietojen tuonti ja vienti Excelin avulla onnistuu helposti ilman ohjelmointia.

Access-ohjelma osana tietojärjestelmää

Accessilla tehtävän sovelluskehityksen nopeus tekee räätälöidystä sovelluksesta kilpailukykyisen vaihtoehdon valmisohjelmistoille, jopa pienille yrityksille. Tarkalleen tarpeeseen räätälöity ohjelma on yleensä selkeämpi ja helppokäyttöisempi kuin valmisohjelmisto.

Tietojärjestelmä koostuu usein selaimessa pyörivästä web-sovelluksesta sekä toimistossa käytettävästä taustasovelluksesta. Web-sovellukset voidaan nykyään toteuttaa niin, että ne toimivat sellaisenaan myös mobiililaitteissa. Taustasovellukset kannattaa rakentaa Accessilla, koska toteutukset ovat erittäin kustannustehokkaita.

Moderni Access -toteutus

Access on edelleenkin ainutlaatuinen sovelluskehitin räätälöityjen liiketoimintaratkaisujen toteuttamiseen PC-ympäristössä. Se kuuluu osana kaikkiin Microsoft 365 –lisensseihin, ja on siis lisenssin haltijalle maksuton. Uusin versio on Microsoft Access 2019.

Tietokantana kannattaa käyttää joko SQL Serveriä tai Azure –pilvessä olevaa tietokantaa, jolloin varmistetaan ratkaisujen luotettavuus, skaalautuvuus, suojattavuus ja hallittavuus.

Työasemalla olevan Access -sovelluksen automaattiseen päivittämiseen olemme kehittäneet mekanismin, jolla sovellus käynnistyessään aina tarkistaa, onko uudempi versio saatavilla, ja tarvittaessa lataa uuden version itse automaattisesti. Tällä tavalla sovellusten versiointi on käyttäjälle täysin automaattista ja vaivatonta.

Vanhojen ratkaisujen modernisointi

Access oli todellinen Microsoftin low-code –ratkaisu jo ennen kuin kyseistä termiä oli edes keksitty. Tämä tarkoittaa sitä, että käytännössä ohjelmointitaidottomat henkilöt pystyivät rakentamaan hyödyllisiä Access -sovelluksia.

Tällaiset sovellukset ovat kuitenkin lähes aina sidottuja kyseisen henkilön osaamiseen. Jos henkilö syystä tai toisesta lopettaa työskentelyn yrityksen palveluksessa, sovellus jää ilman ylläpitoa. Koska sovellus on myös usein tehty ilman varsinaista ohjelmointiosaamista, sen arkkitehtuuri ei juurikaan mahdollista muiden suorittamaa ylläpitotyötä.

Näissä tapauksissa sovellus voidaan kuitenkin edelleen varsin kustannustehokkaasti rakentaa uudestaan, ja samalla modernisoida mahdolliset uudet tarpeet silmällä pitäen. Siihen voidaan liittää web -käyttöliittymä joka taas voidaan toteuttaa normaaline web -sovelluksena tai Power Apps -sovelluksena.

Asiakaspalvelu

Älä tyydy olemattomaan asiakaspalveluun

Meillä jokaisella on varmasti niin hyviä kuin huonojakin kokemuksia erilaisista asiakaspalvelutilanteista. Kun yrityksessä laitteet eivät toimi ja tuottavat työt seisovat, on ongelmaan tärkeää saada asiantuntevaa apua mahdollisimman nopeasti.

Lue lisää
Ajankohtaista

Primanet Oy ostaa Duet Software Oy:n liiketoiminnan

Primanet Oy on 1.9.2021 voimaan tulleella kaupalla ostanut Duet Software Oy:n liiketoiminnan. Kaupan myötä Duet Softwaren liiketoiminta, asiakkuudet, sopimukset ja meneillään olevat projektit siirtyivät Primanetille, jossa siitä tuli uusi ohjelmistoliiketoiminnan yksikkö.

Lue lisää