Järjestelmien integrointi on digitalisaation ytimessä

Mitä automaattisemmin tieto kulkee yrityksen eri järjestelmien välillä, sitä enemmän henkilöstön aikaa vapautuu liiketoiminnan kannalta enemmän lisäarvoa tuottaviin tehtäviin.

Integraatiolla saavutettavat hyödyt ovat moninaisia:

  • Manuaalityö vähenee ja prosessit nopeutuvat
  • Virheiden mahdollisuus poistuu
  • Integraatiot toimivat aina – myös iltaisin ja viikonloppuisin

Kun tieto on sähköisessä muodossa yhdessä järjestelmässä, se saadaan aina automaattisesti siirrettyä muihin järjestelmiin. Tällä tavalla yrityksen tietojärjestelmät saadaan yhdistettyä yhdeksi järjestelmäkokonaisuudeksi, ja kaikki tieto on ajantasaisesti sitä tarvitsevien käytettävissä.

Integraatiot Microsoft -ympäristössä

Microsoft tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia integraatioiden toteuttamiseksi. Power Platform on Microsoftin low-code ratkaisualusta ja sisältää Power Automate -integraatiotyökalun. Power Automate hyödyntää integroitavien järjestelmien API -rajapintoja. Vaihtoehtoisesti integraatioratkaisu voidaan toteuttaa Power Automate Desktop -ohjelmistorobotilla, joka operoi integroitavia sovelluksia käyttöliittymien kautta, aivan kuin ihminen.

Power Automate sisältää satoja valmiita API -rajapintoja yleisesti käytettyihin sovelluksiin. Mikäli valmista rajapintaa ei ole, voimme rakentaa sellaisen itse. Joskus järjestelmässä voi olla valmis rajapinta Exceliin, jolloin siitä tulee vaihtoehto erittäin kustannustehokkaaseen integraatiototeutukseen.

Edellä olevien vaihtoehtojen lisäksi voimme toteuttaa integraation erillisellä sovelluksella, joka hyödyntää integroitavien järjestelmien rajapintoja. Tänä päivänä useimmat järjestelmät tarjoavat REST -rajapinnan, jonka kautta integraation toteuttaminen on mutkatonta.

Erilaisten integraatiovaihtoehtojen joukosta valitsemme asiakkaan kanssa aina sen, joka parhaiten vastaa asiakkaan tarpeeseen. Teknisten asioiden lisäksi pitää ottaa huomioon liiketoiminnan tarpeet ja sitä kautta toteutettavan integraation kustannushyödyt suhteessa investointiin.

Integraatiot myös MS Office -sovelluksille

Integraatioita voidaan rakentaa myös Microsoftin Office -tuoteperheen sovelluksille. Excel tai Access on hyvin usein integroitu johonkin tuotannon järjestelmään. Samoin, jos esimerkiksi Wordia käytetään osittain automatisoitujen raporttien esittämiseen, se voidaan integroida tarvittavaan lähdejärjestelmään ja lukea raportoitavat tiedot automaattisesti sieltä.

Asiakaspalvelu

Älä tyydy olemattomaan asiakaspalveluun

Meillä jokaisella on varmasti niin hyviä kuin huonojakin kokemuksia erilaisista asiakaspalvelutilanteista. Kun yrityksessä laitteet eivät toimi ja tuottavat työt seisovat, on ongelmaan tärkeää saada asiantuntevaa apua mahdollisimman nopeasti.

Lue lisää
Etätyöskentely

Etätyöpiste kotiin – laitehankintavinkit

Etätyöpiste kotiin ja erityisesti etätyöpisteen laitehankinnat on syytä tehdä huolella. Kun laitteet ovat huippuluokkaa, on etätyö sujuvaa ja tehokasta. Tästä artikkelista löydät parhaat vinkit laitehankintoihin.

Lue lisää