Sovellus käden käänteessä

Power Apps on niin kutsuttu low-code -ohjelmistokehitystyökalu, jonka avulla voidaan kehittää käyttövalmis selain- tai mobiilisovellus yrityksen sisäisiin tarpeisiin huomattavasti pienemmällä työllä kuin perinteisessä ohjelmistokehityksessä.

Nopea kehitysprosessi mahdollistaa sovellusideoiden testaamisen käytännössä matalalla kynnyksellä.

Tuotantovalmiin sovelluksen voi tehdä Power Appsilla parhaimillaan muutamassa päivässä, eikä hieman vaativampikaan sovellus tyypillisesti ota kahta viikkoa kauempaa.

Miten Power Apps -sovellus tehdään?

Power Apps -sovelluksia suunnitellaan web-pohjaisella editorilla, joka pohjautuu vahvasti editorin tarjoamiin valmiisiin käyttöliittymäkomponentteihin. Näiden ulkoasua voi muokata mieleisekseen, ja niihin lisätään toiminnallisuutta hieman Excel-kaavoja muistuttavalla Power Fx -ohjelmointikielellä. Tietolähteenä Power Apps voi käyttää melkein mitä tahansa sovellusta tai tietokantaa. Suoraan käyttövalmiita yhdistimiä eri tietolähteisiin on satoja, ja niitä on mahdollista rakentaa myös itse. Suosituimpia yhdistimiä ovat mm. SharePoint, SQL Server, Excel, Power BI, Microsoft Teams tai Office 365 Outlook.

Miten valmis Power App otetaan käyttöön?

Power Apps -sovelluksen pystyy integroimaan yrityksen olemassa olevaan ohjelmistoympäristöön, sitä voi käyttää suoraan mobiililaitteella tai Microsoft Teamsissa, ja se on tietoturvallinen autentikoidessaan jokaisen käyttäjän Office 365 -tilin avulla. Sovelluksen sisään voidaan myös ohjelmoida eri käyttöoikeuksia kirjautuneen käyttäjän perusteella. Valmis sovellus on helppo jakaa yrityksen sisällä Office 365 -ryhmien avulla, ja aina kun sovellusta päivitetään, sen uusin versio on käyttäjillä automaattisesti käytössä.


Ajankohtaista

Primanet Oy ostaa Duet Software Oy:n liiketoiminnan

Primanet Oy on 1.9.2021 voimaan tulleella kaupalla ostanut Duet Software Oy:n liiketoiminnan. Kaupan myötä Duet Softwaren liiketoiminta, asiakkuudet, sopimukset ja meneillään olevat projektit siirtyivät Primanetille, jossa siitä tuli uusi ohjelmistoliiketoiminnan yksikkö.

Lue lisää
IT-ympäristöt

Pk-yritysten yleisimmät it-haasteet

Pk-yritysten muuttunut toimintaympäristö on aiheuttaa monenlaisia it-haasteita. Taistelu niitä vastaan voi tuntua Mount Everestin kokoiselta urakalta. Blogisarjan ensimmäisessä osassa pureudumme yleisimpiin it-haasteisiin.

Lue lisää