Etätyöstä on tullut uusi normaali. Näyttää siltä, että tämä uusi trendi tulee jatkumaan vahvana silloinkin, kun maailman koronatilanne jonain päivänä helpottuu. Näin ollen monella meistä on tarvetta pystyttää jokseenkin pysyvä etätyöpiste kotiin.

Etätyöpiste kotiin ja erityisesti etätyöpisteen laitehankinnat on syytä tehdä huolella. Kun laitteet ovat huippuluokkaa, on etätyö sujuvaa ja tehokasta. Tästä artikkelista löydät parhaat vinkit laitehankintoihin.

Etätyöbuumi ja laitevaatimukset 

Aiemmin moni oli tottunut siihen, että silloin tällöin pidettiin etätyöpäiviä eli työskenneltiin joskus satunnaisesti kotoa käsin. Usein kotitoimistolla oli tarkoitus tehdä esimerkiksi erityistä keskittymistä vaativaa työtä. Tämä onnistui hyvin kotona siksi, että yleensä keskeytyksiä tuli päivän mittaan vähemmän ja työympäristö oli rauhallisempi kuin työpaikalla.

Nyt, kun etätyö on monella alalla enemmän sääntö kuin poikkeus, laitteilta odotetaan entistä parempaa vastaavuutta monenlaisiin ja muuttuviin etätyötilanteisiin ja -ympäristöihin. On olennaista, että laitteet toimivat moitteetta ja tukevat yritystoimintaa kaikissa tilanteissa. Kun työtä ei tehdä kiinteästi koko ajan samassa paikassa, tarvitaan laitteet, joita voidaan huoletta kuljettaa töistä kotiin, kotoa töihin, kotoa mökille ja niin edelleen. Kannettava tietokone on itsestään selvä ratkaisu, kun töiden pitää kulkea työntekijän mukana. Lisäksi tarvitaan varmatoimiset oheislaitteet, tietoturvallisuutta unohtamatta.

Työympäristö on erilainen riippuen siitä, missä etätyöntekijä kulloinkin töitä tekee. Taustamelua voi olla kotona välillä enemmän kuin toimistolla ja joskus tilanne onkin päinvastainen. Joka tapauksessa töihin on voitava keskittyä ympäristön äänistä riippumatta. Palavereita ja asiakastapaamisia hoidetaan tänä päivänä paljon etäyhteyksillä. Kun laitteet on suunniteltu nimenomaan tätä silmällä pitäen, on tapaamisten laatu priimaa, vaikka työpiste olisi kotitoimistolla.

Etätyön tehokkuus syntyy toimivista it-laitteista 

Etätyö ja sen moninaiset muodot edellyttävät työvälineiltä monipuolisuutta ja laadukkuutta. Etätyön tehokkuus on enää kaukainen muisto siinä vaiheessa, kun it-laitteet lakkaavat toimimasta mutkattomasti. Kukapa meistä haluaisi tuhlata arvokasta työaikaansa laitteiden turhaan säätämiseen? Varsinkin, kun se on usein varsin hermoja kiristävää puuhaa, jos ei itse ole it-ammattilainen.

Silloin, kun etätyöntekijän ei tarvitse kantaa huolta laitteiden ja järjestelmien toimivuudesta, työympäristön mahdollisesta rauhattomuudesta tai työskentelyn tietoturvallisuudesta, hän voi keskittyä omaan työhönsä ja tulosta syntyy.

Miten kootaan toimiva etätyöpiste kotiin? 

Etätyöpisteen ydin on kannettava tietokone 

Koska etätyötä tehdään monissa eri paikoissa ja välillä piipahdetaan työpaikallekin, on kannettava tietokone se kaikista tärkein etätyöväline. Se on mukana kulkeva työskentelyn ydin, jonka ympärille kaikki muu rakennetaan. Hyvän yrityskäyttöön sopivan kannettavan tietokoneen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat toimintavarmuus, tietoturvallisuus ja mukautuminen moniin eri käyttötarpeisiin. Lue halutessasi lisää siitä, millainen on hyvä yrityskannettava.

Läppärin lisälaitteet etätyöpisteeseen 

Etätyöpiste on yksinkertaisimmillaan pelkkä kannettava tietokone. Tutustu halutessasi Primanetin Mutkattomaan palvelulaitteeseen, joka on erinomainen valinta niin etätyöhön kuin kiinteään toimistoonkin. Satunnaiseen etätyöhön kannettava tietokone voi yksinkin riittää, mutta pidemmän päälle moni alkaa kaivata oheislaitteita täydentämään läppäriä. Lisälaitteiden tarve vaihtelee paljon työnkuvan ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Useimmiten etätyö saa kuitenkin uusia ulottuvuuksia, kun lisälaitteita otetaan käyttöön.

Näyttö 

Laadukas ja riittävän isokokoinen näyttö on monessa työssä erittäin tärkeä oheislaite. Joissakin työtehtävissä jopa useampi ulkoinen näyttö on tarpeen, jotta työt sujuisivat joutuisasti.  

Laadukkaassa näytössä on ainakin nämä ominaisuudet: 

  • tarpeeksi säätö- ja kallistusmahdollisuuksia, jotta ergonominen työasento saadaan toteutettua kaikille omien mittojen mukaan 
  • välkkymätön kuva ja heijastamaton pinta 
  • riittävästi erilaisia liitäntävaihtoehtoja erilaisten oheislaitteiden käyttämistä varten. 

Tutustu lisälaitevalikoimamme näyttöihin ja erityisesti Lenovon 27” näyttöön, joka on suunniteltu nimenomaan etätyötä silmällä pitäen. Siinä on muun muassa sisäänrakennettuna laadukas kamera ja mikrofoni etäpalavereja varten. 

Kamera ja kuulokemikrofoni 

Mikäli etätyöntekijän toimenkuvaan kuuluu säännöllisesti joko yrityksen sisäisiä etäpalavereja tai asiakastapaamisia etäyhteyden kautta, on syytä hankkia korkealaatuinen kamera ja kuulokemikrofoni. Terävä kuva ja kirkkaasti kuuluva ääni ovat omiaan luomaan yrityksestä laadukkaan ensivaikutelman, kun tavataan uusia asiakkaita etäkokouksissa. Myös tuttujen asiakkaiden tapaamiset, oman tiimin viikkopalaverit ja muut etätilaisuudet ovat mukavampia, kun kamera ja mikrofoni ovat hyvälaatuiset. 

Vastamelukuulokkeet 

Jos etätyöskentelet yksin maaseudun rauhassa, saatat hyvinkin pärjätä ilman vastamelukuulokkeita. Monen etätyöläisen kohdalla arkisessa kotiympäristössä on kuitenkin enemmän tai vähemmän hälinää ja melskettä. Keskittyminen on myös yksilökohtainen juttu. Jotkut meistä pystyvät uppoutumaan töihin ties minkälaisen melun keskellä, kun toiset taas häiritsee pienikin taustahäly. Jos kotona oleskelee, työskentelee tai opiskelee useampi henkilö yhtäaikaisesti ja vieläpä jokainen omien aikataulujensa mukaan, ovat erinomaiset vastamelukuulokkeet varmasti monen etätyöntekijän toivelistalla.  

Muut oheislaitteet 

Näyttö, kamera, mikrofoni ja vastamelukuulokkeet ovat kodin etätyöpisteen suosituimpia lisälaitteita. Lisäksi tarvetta voi olla langattomille näppäimistöille ja hiirille, lisävirtalähteille ja esimerkiksi läppärilaukulle. Primanetin lisälaitevalikoimasta löytyy kaikki tarvittava, jotta jokaiselle työntekijälle saadaan tarpeen mukainen ja mutkattomasti toimiva etätyöpiste.  

Etätyöpiste kotiin mutkattomalta kumppanilta 

Mikäli vielä pohdiskelet sitä, millainen etätyölaitteisto omaa tarvettasi tai työntekijöittesi tarpeita palvelisi parhaiten, tutustu tästä Primanetin mutkattomaan palvelulaitteeseen ja lisälaitevaihtoehtoihin. Olemme paketoineet kaiken tarvittavan valmiiksi ja pisteenä ii:n päällä on erinomaisen hyvin toimiva asiakaspalvelu. Kaiken kattava Lenovon läppäripaketti tekee etätyöstä tehokasta ja sujuvaa. Kiinteä kuukausimaksu ilman piilokuluja on edullinen ja helppo ratkaisu kaiken kokoisille yrityksille.

Ota yhteyttä meihin, niin kootaan jokaiselle työntekijällenne sopiva laitepaketti!