Yrityskannettava on pk-yrityksen tärkein työkalu

Yrityskannettava on välttämätön työkalu monen yrityksen liiketoiminnassa. Siksi on erinomaisen tärkeää, että se toimii moitteettomasti ja tukee yritystoimintaa.

Miksi hyvä yrityskannettava on välttämätön?

Yrityskannettava on välttämätön työkalu monen yrityksen liiketoiminnassa. Sitä käytetään jokaisena työpäivänä, eikä montaakaan työtehtävää voisi kuvitella tehtävän ilman kannettavaa tietokonetta. Se on aamulla ensimmäinen asia, joka avataan, jotta työt voidaan aloittaa. Lopulta työpäivä päättyy siihen, kun läppärin kansi painetaan kiinni. Jotkut työt tehdään etätyönä kotikonttorilla ja osa työtehtävistä tapahtuu toimistolla, joku työskentelee usein asiakkaiden luona, kun toinen tekee töitä liikkeellä ollessaankin. Näin ollen on erinomaisen tärkeää, että yrityskannettava toimii moitteettomasti ja tukee yritystoimintaa kaikissa tilanteissa ja ympäristöissä.

No, minkälainen sitten on hyvä yrityskannettava?

Todennäköisesti olet lukemassa tätä blogiartikkelia siksi, että kannettavien tietokoneiden hankkiminen on jossain määrin ajankohtaista yrityksessäsi. Ehkä pohdit sitä, millainen on hyvä yrityskannettava. Olet varmasti huomannut, että marketit toitottavat huipputarjouksia peruskannettavista ja tuollaiset hyvät alehinnat saattavat toki kuulostaa houkuttelevilta. Emme kuitenkaan usko, että haluat yrityksesi tärkeintä työkalua hankkiessasi mennä siitä, missä aita on matalin ja hinta halvin. 

Tämän blogitekstin tarkoituksena on auttaa sinua hyvän laitehankinnan tekemisessä ja avata sitä, miksi yrityskannettava on oikea valinta työntekoon. Tarjoushintaisen markettiläppärin voi sitten hankkia vapaa-ajan käyttötarpeita varten.

Käymme seuraavaksi läpi hyvän yrityskannettavan tärkeimmät edut:

  1. Onsite-takuu
  2. Tietoturvallisuus
  3. Oheislaitteet
  4. Tietokonemallien pitkä elinkaari
Yrityskannettava Lenovo

Yrityskannettavan tärkeimmät edut

Nostamme seuraavaksi esiin tärkeimmät edut, mitkä tekevät selvän eron hyvän yrityskannettavan ja marketin tarjoustietokoneen välille. Näitä kärkietuja on neljä, ja tiedämme kokemuksesta, että ne todella ovat merkittäviä hyötyjä ja auttavat sinua pitämään yrityksesi pyörät pyörimässä. 

Onsite-takuu on ehdoton etu

Lähdetään liikkeelle varsin epämiellyttävästä asiasta eli siitä, että läppäri lakkaa toimimasta. Väistämättä näin joskus tapahtuu. Tulee ongelma, kone ei toimi, työnteko keskeytyy ja aikaa valuu hukkaan. Joskus odottamaton tauko työnteossa voi olla positiivinenkin juttu, mutta mitä kauemman työt seisovat, sitä ikävämpää sen on. Deadlinet lähestyvät, asiakkaat odottavat ja pahimmillaan töiden keskeytyminen aiheuttaa suoraan taloudellisia menetyksiä.

Hyvään yrityskannettavaan kuuluu aina onsite-takuu, joten koneen toimimattomuus ei olekaan ylitsepääsemätön ongelma. Esimerkiksi meidän mutkaton laite -yrityskannettavaamme sisältyy seuraavan päivän onsite-takuu, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että laite tullaan huoltamaan luoksesi seuraavan arkipäivän aikana. Teknikko tulee paikan päälle toimistollesi, kotitoimistollesi tai missä ikinä töitäsi teetkään ja pääset tuota pikaa jatkamaan tuottavan työn tekemistä.

Miten tilanne olisi hoitunut markettiläppärin kanssa? Olisit joutunut lähtemään itse viemään laitetta korjattavaksi tai olisit saanut ohjeet sen lähettämiseksi huoltoon. Seuraavat pari viikkoa olisit pyöritellyt peukaloita ja toivonut, että aivan kaikki yrityksesi asiakkaat eivät sinä aikana hyppäisi kilpailijan kelkkaan. Ehkä olisit ostanut hätäavuksi uuden markettikannettavan, jotta saat edes jotain tehdyksi.

Hyvä yrityskannettava on tietoturvallinen

Tietoturvavaatimukset ovat yritystoiminnassa tiukentuneet ja on täysin mahdollista, että ne jatkossa tiukentuvat vielä lisää. Tänä päivänä on kaikille selvää, että erilaiset henkilötiedot on pidettävä hyvässä tallessa, jotta ulkopuoliset eivät pääse niihin käsiksi. Asiakas- ja työntekijätietoja on käytännössä kaikilla yrityksillä. Lisäksi yrityksillä on lukematon määrä oman liiketoimintansa kannalta välttämättömiä tietoja, joita ei haluta muiden tietoon. Strategioita, suunnitelmia, raportteja, tarjouksia, hakemuksia ja vaikka mitä. Näitä käytetään päivittäin ja olisi suoranainen katastrofi, jos vaikkapa kilpailijat saisivat ne käyttöönsä.

Äsken pohdittua tietokoneen rikkoutumistakin ikävämpi sattumus on se, että läppäri katoaa kokonaan. Suuri osa yritysten datasta on tänä päivänä tallennettu pilveen, jolloin tieto säilyy siellä, vaikka tietokone joutuisi hukkaan. Silti läppäreillä on yleensä aina jonkin verran dataa, kuten esimerkiksi keskeneräisiä dokumentteja tai puolivalmiita tarjouksia, jotka ovat vaarassa joutua vääriin käsiin, jos kone varastetaan tai se unohtuu jonnekin.

Yrityskannettavassa tämä on estetty pro-tason käyttöjärjestelmään kuuluvalla salauksella. Primanetin mutkattomaan laitteeseen sisältyvä Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmä mahdollistaa laitteiston salauksen niin tehokkaasti, että sen sisältämät tiedot eivät joudu missään tapauksessa sivullisten tietoon. 

Markettiläppärin sisältö sen sijaan on melkolailla vapaasti tutkittavissa, vaikka kone olisikin salasanalla suljettu. 

hyvä yrityskannettava on tietoturvallinen

Oheislaitteet tehostavat työntekoa

Harvassa yrityksessä työnteko onnistuu pelkän yrityskannettavan kanssa. Moni kaipaa työhönsä suurempaa vaikkapa näyttöruutua, kuin kannettavan tietokoneen oma näyttö. Myyntityötä tekeville on tavallista, että esimerkiksi kuulokkeita tarvitsee jatkuvasti, kun neuvotteluita käydään online-ympäristössä. Varsinkin nyt, kun etätöiden tekeminen on ennemminkin sääntö kuin poikkeus, on tarvetta monenlaisille oheislaitteille. Läppäriin liitetään muun muassa näyttöjä, kuulokkeita, webbikameroita, kaiuttimia ja muita laitteita, joiden avulla työnteko sujuu entistä tehokkaammin ja paikasta riippumatta. Oheislaitteet kulkevat toimistolta etätyöpisteeseen ja takaisin, minkä vuoksi niitä irrotetaan ja kytketään uudelleen jopa useita kertoja yhden työpäivän aikana. Hyvä yrityskannettava on suunniteltu siten, että siihen on mahdollista liittää useita oheislaitteita ja niiden käyttäminen on helppoa. 

Markettiläppärin kanssa tilanne on usein toisenlainen. Vaikka oheislaitevalikoima voi vaikuttaa kattavalta, niiden kanssa joutuu yleensä säätämään turhan paljon.

Yrityskäyttöön tarkoitettuihin kannettaviin tietokoneisiin on helppo luottaa, sillä ne on suunniteltu monenlaisiin vaativiin käyttötarpeisiin. Asiantuntijoiden valitsema ja arvostama laite on valittu kymmenistä eri vaihtoehdoista. Kun kannettava tietokone suunnitellaan nimenomaan yrityskäyttöön, myös sen kestävyyteen kiinnitetään aina erityistä huomiota. Siksi jokapäiväinen ja pitkäaikainen käyttö onnistuu yrityskannettavalla ilman ongelmia.

Mallikohtainen pitkä elinkaari

Markettiläppäreiden mallit vaihtuvat usein. Ennen uuden version tuloa, myydään “viime vuotiset” koneet pilkkahinnalla pos. Vaikka mallin vaihtuessa ei suuria muutoksia tietokoneen sisuskaluissa tapahtuisikaan, muokataan ainakin ulkokuorta, jotta uutta mallia voidaan jonkin aikaa myydä korkeammalla hinnalla.

Yrityskannettavien markkinoilla on puolestaan hyötyä siitä, että tietyllä tietokonemallilla on pitkä elinkaari. Kun vaikkapa parikymmentä henkilöä työllistävä asiantuntijaorganisaatio kasvaa muutaman henkilön verran vuoden aikana, pitää hankkia muutama yrityskannettava vuodessa lisää sen lisäksi, että jokunen vanhempi laite pitää ehkä uusia. Jos jokainen uusi läppäri on erilainen kuin edellinen, on yrityksen laitekanta parin vuoden kuluttua varsinainen sillisalaatti. 

Monen asiakkaamme kanssa olemme huomanneet, miten työntekijät itse asiassa arvostavat sitä, että koko tiimillä on samanlaiset ja samantasoiset laitteet. Kun työntekijän kannettava tietokone tulee käyttöikänsä loppuun, se voidaan korvata käytännössä samanlaisella laitteella. On helppoa jatkaa töitä tietokoneella, joka tuntuu ja näyttää samalta kuin entinenkin. Aiemmin käytössä olleet oheislaitteet ja tarvikkeet myös toimivat uuden koneen kanssa samaan tapaan kuin ennenkin.

Yhteenveto: hyvä yrityskannettava on paras valinta

Tiivistetään vielä lopuksi lyhyt yhteenveto siitä, miksi hyvä yrityskannettava on valinta, joka tukee yrityksen päivittäistä toimintaa.

  1. Hyvä yrityskannettava on toimintavarma laite, jonka toimivuuden takaa paitsi laitteen laatu, myös nopea onsite-huoltopalvelu. Työt eivät keskeydy merkittävästi, vaikka tietokone lakkaisi toimimasta.
  2. Yrityskannettava on pro-käyttöjärjestelmän mahdollistaman tehokkaan salauksen ansiosta tietoturvallinen laite, jonka sisältämään dataan eivät ulkopuoliset pääse käsiksi. 
  3. Monipuolinen yrityskannettava on työväline, joka sujuvasti toimivien oheislaitteiden avulla mukautuu monenlaisiin käyttötarpeisiin. 
  4. Laadukkaat yrityskannettavat ja yhtenäinen laitekanta antavat yrityksestä ammattimaisen kuvan sekä asiakkaiden että työntekijöiden suuntaan.

Lenovo yrityskannettava mutkattomalta kumppanilta

Jos vielä tunnet epävarmuutta siitä, millainen yrityskannettava omaa yritystoimintaasi palvelisi parhaiten, tutustu Primanetin mutkattomaan palvelulaitteeseen. Olemme paketoineet kaiken tarvittavan valmiiksi ja kirsikkana kakun päällä on erinomaisen hyvin toimiva asiakaspalvelu. Kaiken kattava Lenovon läppäripaketti edullisella kuukausimaksulla on taatusti houkuttelevampi vaihtoehto, kuin markettien aletarjoukset.

Ota tarvittaessa yhteyttä meihin, olemme valmiina vastaamaan kysymyksiisi! 

Takaisin pääsivulle