Tietokone-leasing – onnistumisvinkit

Tykkäätkö yllätyksistä? Jos vastasit kyllä, olet väärässä paikassa. Jos kaipaat jännitystä ja arvaamattomia käänteitä, niitä ei täältä löydy. Meidän tavoitteenamme on ennalta-arvattava tietokone-leasing ilman yllätyselementtiä – ei muuta. Vain täysin ennakoitavia kuluja, yrityskäyttöön suunniteltu kannettava tietokone oheislaitteineen ja juuri luvatun mukaista palvelua.

Näin onnistuu tietokone-leasing ilman yllätyksiä

Harmillisen usein kuulemme asiakkailtamme, että heidän aiemmat kokemuksensa tietokone-leasingista ovat olleet päinvastaisia eli yllätyksiä on piisannut. Ikävät yllätykset perustuvat yleensä sopimusteknisiin asioihin, joihin asiakas on tosiasiassa sitoutunut allekirjoittaessaan tietokone-leasing -sopimuksen. Moni ei nimittäin tule kiinnittäneeksi huomiota sopimuksen kaikkiin yksityiskohtiin ja usein se johtaa odottamattomiin kuluihin ja muihin harmillisiin yllätyksiin.

Tämän blogiartikkelin tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään, mitkä ovat tietokone-leasingin yleisimmät sudenkuopat ja miten ne voi välttää. Luettuasi koko artikkelin, osaat valita yrityksellesi juuri oikean ratkaisun ja tiedät, miten Primanet on tehnyt tietokone-leasingistä helppoa, yllätyksetöntä ja läpinäkyvää.

Seuraavat asiat käydään läpi tässä artikkelissa:

Mitä tarkoittaa tietokone-leasing?

Tietokone-leasing on nykyaikainen tapa hankkia yrityksen tarvitsemat tietokoneet ja niiden lisälaitteet. Leasing-termi tarkoittaa irtaimen käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokraamista, ja tyypillisimmillään tietokoneiden leasing-sopimukset ovat 3-4 vuoden pituisia. Yritys ei siis itse omista tietokonetta, vaan hankkii leasing-sopimuksella tietokoneen käyttöoikeuden sovituksi ajaksi ja maksaa siitä sopimuksen mukaista kuukausivuokraa.

Kuulostaa yksinkertaiselta ja järkevältä, eikö vain? 

Missä niitä yllätyksiä sitten voi tulla? Seuraavaksi pureudutaan niihin.

Tietokone-leasing –sopimus voi johtaa harhaan

Usein leasing-sopimukset ovat kuitenkin kaukana yksinkertaisesta. Sopimustekstissä vilisee tuon tuostakin terminologiaa ja käsitteitä, joihin tavallinen kaduntallaaja ei välttämättä ole aiemmin törmännyt. Pahimmillaan lipevä myyntitykki käy sopimustekstin asiakkaan kanssa läpi kaasu pohjassa ja vetää mutkat suoriksi, jolloin monet kohdat voivat jäädä aavistuksen epäselviksi. Asiakas huomaa erinäisten sopimuskohtien käytännön merkityksen ja niihin liittyvät piilokulut vasta myöhemmin, kun nimi on jo paperissa ja lasku erääntyy maksettavaksi.

Seuraavaksi listaamme yleisiä piilokustannuksia, joihin tietokone-leasingin parissa usein törmää. Muista siis tsekata ajoissa, onko leasing-sopimuksessasi tällaisia ylimääräisiä kulueriä, jotka useimmiten pyritään ilmaisemaan hyvin huomaamattomasti, eivätkä ne pääsääntöisesti sisälly asiakkaalle ilmoitettavaan kuukausimaksuun.

tietokone-leasingin piilokulut voivat yllättää

Yleisiä piilokustannuksia tietokoneiden leasing-sopimuksissa

 • Joskus leasing-sopimuksen kuukausimaksujen lisäksi asiakkaalta peritään erillinen aloitusmaksu, joka on nimensä mukaisesti maksu, joka pitää maksaa, jotta sopimus alkaa.
 • Kvartaalistartti on myös ylimääräisiä kuluja aiheuttava käsite. Se on oikea tyyppiesimerkki leasing-jargonista, joka ei välttämättä asiakkaalle avaudu. Kvartaali tarkoittaa neljännesvuoden mittaista jaksoa. Jos leasing-sopimuksessa käytetään kvartaalistarttia, käynnistyy varsinainen leasing-sopimus aina joko tammi-, huhti-, heinä- tai lokakuun alussa. Mitä sitten, jos hankit leasing-koneen vaikkapa helmikuussa kolmen vuoden sopimuksella? Saat tietenkin heti laitteen käyttöön, mutta kolmen vuoden sopimuskausi alkaa vasta huhtikuun alusta. Helmi-maaliskuun ajan sinulta peritään päiväkohtaista vuokraa, joka tyypillisesti on yhteenlaskettuna suurempi kuin sopimuksen mukainen kuukausivuokra.
 • Vakuutus on yleinen pakollinen lisäkulu. Pakollinen siksi, että rahoitusyhtiöt edellyttävät, että leasing-tietokoneet vakuutetaan. Jos asiakas ei halua itse hoitaa vakuuttamista, on rahoitusyhtiö valmis myymään asiakkaalle myös vakuutuksen.
 • Laskutuslisä on monesta yhteydestä tuttu termi. On oikeastaan aika hassua, että kuukausittain tai muutoin säännöllisesti toistuvasta laskun lähettämisestä peritään erillinen maksu. Käytännössähän kukaan ei joudu laittamaan tikkua ristiin laskun lähettämiseksi. Laskutusjärjestelmät hoitavat sen automaattisesti, eikä muita maksuvaihtoehtoja ole edes tarjolla.
 • Raportoinnin kulut tulevat usein yllätyksenä. Yrittäjät ja varsinkin kirjanpitäjät tietävät, että tilinpäätökseen tarvitaan aina yhtä jos toista tositetta. Leasing-sopimuksiin liittyvät vuokravastuutiedot ovat yksi esimerkki tilinpäätöstä varten tarvittavista dokumenteista. Usein näiden hankkimisesta pitää maksaa leasing-yritykselle erikseen. 
 • Kun leasing-sopimus päättyy, leasing-yritys hakee vuokralaitteet pois. Uskomatonta, mutta moni yritys perii siitäkin erillisen maksun. Laitteiden pois hakemisen kustannus on usein prosenttiosuus laitteen hinnasta. Tehokkaamman ja siten kalliimman läppärin pakkaamisesta  ja poisviennistä syntyy näin ollen isommat kulut kuin perusläppäristä.
 • Isoja ja odottamattomia lisäkuluja voi aiheutua myös siitä, jos sopimusajan päätyttyä sopimus uusiutuu automaattisesti.

Primanetin tietokone leasing -sopimus ei yllätä 

Meidän kanssamme et törmää yllättäviin piilokuluihin. Primanetin mutkattoman laitteen hintaan sisältyy aina kaikki laskuttamiseen liittyvät kulut ja edullinen kuukausihinta sisältää myös vakuutuksen. Emme myöskään peri maksua vuokravastuutiedoista, vaan toimitamme ne sinulle veloituksetta ja automaattisesti. Sopimuskautemme alkavat kuukausittain, jolloin vältät sopimuskauden ulkopuoliset päiväkohtaiset vuokrat. Kun sopimuskausi on päättymässä, otamme sinuun yhteyttä ja sovimme jatkosta – sopimus ei milloinkaan uusiudu automaattisesti

Tietokone-leasing: kannettava tietokone yritykselle.

Leasing-sopimuksen osapuolet – Mitä useampi kokki, sitä sakeampi soppa 

Kun kokkeja on liikaa, tulee sopasta turhan sakeaa. Tämä tuttu sanonta pitää valitettavan usein paikkansa myös tietokone-leasingissä. Perinteisesti leasing-sopimuksissa on kolme osapuolta: asiakas, rahoitusyhtiö ja tietokoneen myyjä. Jos laitteen vakuutus on hankittu rahoitusliikkeen kautta, on sopankeitossa mukana vielä neljäs kokki eli vakuutusalihankkija. Tämä tarkoittaa kohtuuttoman paljon byrokratiaa, ja koko prosessi kaikkine sopimuksineen ja koukeroineen on siten varsin vaikeaselkoinen. Osapuolten määrä vaikuttaa lopulta myös leasing-sopimuksen hintaan, sillä kaikille osapuolille (paitsi asiakkaalle) on jaettava oma osuutensa voittomarginaalista.

Soppa on valmis varsinkin siinä tilanteessa, kun kaikki ei sujukaan suunnitelmien mukaan. Jos jokin menee vikaan, on usein työlästä ja aikaa vievää selvittää, kuka sopijaosapuolista on vastuussa. Asiakas ei tiedä keneen pitäisi ottaa yhteyttä ja häntä useimmiten pompotellaan luukulta toiselle.

Primanetillä tietokone-leasing on helppoa

Me Primanetillä olemme halunneet tehdä asiat aina himpun verran paremmin kuin muut. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tietokone-leasing meidän kanssamme hoituu niin sanotusti yhden pysähdyksen taktiikalla. Sopimuksessa on osapuolia vain kaksi: asiakas ja Primanet, jolloin prosessi on sujuva ja vastuut selkeät. Asiakkaan ei tarvitse missään tilanteessa olla yhteydessä muihin tahoihin, vaan kaikki huolet ja kysymykset saa kaataa meidän niskaamme. Ja tiesitkö muuten sen, että asiakaspalvelumme on huippuhyvää? Puhelimeen vastaa aina ihan oikea ihminen ja vieläpä asiantunteva ammattilainen.

Primanetin mutkaton tietokone-leasing tsekkilista

 • Ei aloitusmaksua
 • Laskutuksen kulut sisältyvät kuukausimaksuun
 • Vakuutus sisältyy kuukausimaksuun
 • Sopimuksen osapuolia on kaksi: asiakas ja Primanet
 • Vuokravastuutiedot tilinpäätöstä varten toimitetaan veloituksetta
 • Sopimukset alkavat kuukausittain
 • Laskutamme kuukausittain
 • Sopimukset eivät uusiudu automaattisesti
 • Kaikki asiat hoituvat “yhdeltä luukulta”
 • Meillä on huippuhyvä asiakaspalvelu!

Lenovon tietokone leasing-sopimuksella mutkattomalta kumppanilta

Jos vielä mietit sitä, onko tietokone-leasing oikea ratkaisu yrityksellesi, tutustu tarkemmin Primanetin mutkattomaan palvelulaitteeseen. Olemme paketoineet kaiken tarvittavan valmiiksi, eikä sopimukseen ole piilotettu mitään ylimääräisiä kuluja. Kaiken kattava Lenovon läppäripaketti yllätyksettömällä kuukausimaksulla on taatusti edullinen vaihtoehto.

Ota tarvittaessa yhteyttä meihin, olemme valmiina vastaamaan kysymyksiisi!

Tietokone-leasing: uusi aikakausi.
Takaisin pääsivulle